Martuljški slapovi

Do Martuljških slapov se lahko odpravite kar peš neposredno od hiše. Prvi slap ki pada čez 50m visoko streno dosežete že po 30 min.hoje. Na poti do drugega slapa priporočamo postanek za okrepčilo na brunarici pri Ingotu.
aktivnost

Jezero Jasna

Na poti na Vršič s kolesom, peš ali avtomobilom se lahko ustavite za oddih pri jezeru Jasna. Ob pitju osvežilne pijače boste lahko uživali ob krasnih razgledih.
aktivnost

SLAP PERIČNIK

Do enega najvišjih in najlepših slovenskih slapov se peljete skozi Mojstrano. Posebnost slapa je, da se lahko sprehodite pod njim. Po mnenju mnogih je pozimi še lepši.
aktivnost

DOLINE

Posebnost zgornjesavske doline je, da so izhodišča do mnogih vrhov dopolnjena iz manjših dolin. V naši neposrednji okolici so najbolj znane in priljubljene: Dolina Vrata, Dolina Kot, Dolina Krma, Dolina Krnice, Dolina Pišnice, Dolina Rodovne, Dolina Tamar.
aktivnost

Vršič

Gorski preval Vršič je z 1611 m najvišji cestni prelaz v Vzhodnih Julijskih Alpah zelo priljubljen med kolesarji. Visokogorska cesta z izjemnim razgledom vas pripelje na sami vrh Vršiča, kjer se lahko ustavite v mnogih gorskih kočah ali pa je izhodišče za Malo Mojstrovko, Jalovec in Slemenovo Špico.
aktivnost

ZELENCI

Izvir save dolinke je dobil ime Zelenci zaradi izrazite zelene barve. Zaradi stalne temperature 6 stopinj celzija izvir nikoli ne zamrzne
aktivnost

ZAVAROVANE PLEZALNE POTI – FERATE

Neposredno za hišo, je izhodišče za dve kratki vendar zelo adrenalinski športni ferati Hvadnik in Jerman. V Mojstrani pri planinskem muzeju pa je izhodišče za nekoliko daljšo ferato, hkrati pa si lahko tam izposodite opremo in n
aktivnost

BLED

Na počitnicah v naši hiši priporočamo izlet do Bleda, ki je oddaljen samo 30 min. vožnje z avtom. Svetujemo pot skozi dolino Radovne, kjer se na poti do Blejskega jezera ustavite še v 1,6 km. dolgi soteski Blejski Vindgar, kjer je po lesenih mostovih in Žumrovih galerijah speljana učna peš pot, ki se zaključi s trinajst metrov visokim slapom Šum
aktivnost

BELOPEŠKA JEZERA

Do Belopeških jezer vodi zelo priljubljena kolesarska steza, do njih pa se v 20 min. lahko zapeljete tudi z avtomobilom. Ob dveh prekrasnih jezerih se vam odpre čudovit pogled na goro Mangart.
aktivnost

TRENTA in DOLINA SOČE

Osrčje doline Soče je Trenta, ki z izrazito smaragdno barvo sodi v eno najlepših rek v evropi. Dostopna je preko prelaza Vršič ali prelaza Predel. Soča ponuja nepozabne dogodivščine v vodnih športih (rafting, kajak...) ali ribolovu.
aktivnost

Bohinj

Največje jezero v Sloveniji,ki leži v osrčju Triglavskega narodnega parka je idealno izhodišče za tek na smučeh, smučanje, kolesarjenje, pohodništvo, ribolov.....
aktivnost